Amb la col·laboració de l'Institut Català de les Indústries Culturals

dimecres, 1 de juny del 2011

ALZHEIMER: avui "Bicicleta, cullera, poma" a TV3 i els progressos en el diagnòstic de l'Alzheimer



Avui, dimecres, a les 21h50, TV3 emetrà el documental “BICICLETA, CULLERA, POMA” que potser ja haureu vist i del que segur que haureu sentit a parlar.

En qualsevol cas, és un bon treball, tant des del punt de vista de difusió del coneixement de la malaltia, com des del punt de vista púrament lúdic i estètic que ha de tenir un documental. Us el recomanem molt i us recordem que darrera de tot això, hi ha una fundació que vol contribuir a trobar solucions a una malaltia que creix i afecta a bona part de la població, ja sigui com a malalt o com a cuidador de malalt.

En aquest enllaç podeu trobar més informació sobre el documental: http://www.bicicletacullerapoma.cat/

D’altra banda, el treball dels científics per trobar solucions per a l’Alzheimer continua i hi ha notícies esperançadores. En aquest cas, us recomanem l’apartat que hi dedica Deutsche Welle (que podeu veure en castellà) i que ens parla d’una investigació per detectar la malaltia amb un simple examen de retina i, d’aquesta forma, poder endegar tractaments que puguin aturar-la o minvar-ne els efectes molt abans del que es fa en l’actualitat.

Enllaç amb Deutsche Welle: http://futurenow.dw-world.de/spanish/category/salud/alzheimer/

Ens agradaria recomanar també fer una ullada a aquest enllaç de l’Institut d’Envelliment de la UAB en què segons diuen: “Proposem com a Pilars d'un Envelliment amb èxit actuacions basades en els següents conceptes [Activitat física, Alimentació saludable, Salut i Autocura, Caigudes, Seguretat i Relacions Social], fent especial èmfasi en els aspectes d'autocura.” Com veureu inclou informació útil per a la gent gran i també per aquells que han de cuidar d’altres persones.
http://www.envelliment.org/gentgran/gentgran.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada